Anja van Wijgerden

Annejet van der Zijl

i.s.m. Stichting Literaire Activiteiten Heerenveen (SLAH)
wo 26 okt 20:15
Posthuis Theater, Heerenveen
Theaterzaal
26 okt
20:15
Kaarten

Over het theatercollege 

In samenwerking met de Stichting Literaire Aangelegenheden Heerenveen (SLAH) organiseert het Posthuis Theater een literaire avond met Annejet van der Zijl.

Annejet van der Zijl is een van de bekendste en meest gelezen literaire non-fictieschrijvers van ons land. Zij debuteerde in 1998 met Jagtlust, en publiceerde daarna Anna, het leven van Annie M.G. Schmidt (2002), waarvan meer dan 100.000 exemplaren zijn verkocht. Sonny Boy overtrof dat succes; er gingen meer dan een half miljoen boeken over de toonbank. Beide boeken, Anna en Sonny Boy zijn verfilmd en met diverse prijzen bekroond.

In 2009 promoveerde Van der Zijl als historica met de biografie Bernhard, een verborgen geschiedenis. Ook dit boek werd, net als Gerard Heineken, bekroond. In 2015 verscheen De Amerikaanse prinses, en in 2018 verscheen de Engelse vertaling. De filmrechten zijn gekocht door Joop van de Ende, als basis voor een Nederlands-Britse televisieserie.

Na dit internationale succes verscheen Leon & Juliette in 2020 als Boekenweekgeschenk. Dit verhaal werd de opmaat van de Trans-Atlantische familiekroniek Fortuna's Kinderen, dat in het najaar 2021 in Nederland en in het voorjaar van 2022 in de VS is verschenen.