Danny Ellinger

Ellen ten Damme & The Magpie Orchestra

BAROCK (try-out)
vr 16 sep 20:15
Posthuis Theater, Heerenveen
Theaterzaal
16 sep
20:15
Kaarten

Opzwepend en meeslepend bal demasqué. Klatergoud en schone schijn.

Over de voorstelling

Na het grote succes van de shows ‘Paris-Berlin’ en ‘Casablanca’ kan een vervolg natuurlijk niet uitblijven. Dus gaat Ellen ten Damme opnieuw met The Magpie Orchestra op pad. Deze keer duikt Ellen de geschiedenis in en voert ze ons naar de 17e en 18e eeuw. Wie het zich toen kon permitteren, vierde de theatrale uitbundigheid. Ellen droomt weg in frivole vergankelijkheid en houdt hof in BAROCK.

BAROCK is en 'tragédie lyrique' die terug in de tijd gaat en toch helemaal van nu is. Want iedereen is meer en meer het middelpunt van zijn eigen entourage, als een rockster in Versailles. Klatergoud blinkt op sociale media en de schone schijn is oogverblindend. Samen met haar achtkoppige band nodigt Ellen je uit om toe te treden tot haar hofhouding in dit meertalig bal demasqué vol verrassende en herkenbare songs waar de excessen net zo opzwepend zijn als de schaduwzijdes meeslepend.

Uit de recensies (Casablanca)

Algemeen Dagblad ****
“Wat is ze afschuwelijk veelzijdig, Ten Damme. Een podiumkameleon. Of het nu een tapdanser, Edith Piaf of een mysterieuze buikdanseres is; ze transformeert moeiteloos van de één in de ander en altijd laat ze de opwindendste, meest sexy versie van die artiest sprankelen.”

Trouw
“Voor een portie instant geluk en warmte moet je hier zijn.”