Johan Wittemans

Diederik van Vleuten

Moedig voorwaarts
do 28 apr 20:15
Posthuis Theater, Heerenveen
Theaterzaal
28 apr
20:15
Kaarten

Over de voorstelling

“Het leven wordt voorwaarts geleefd maar achterwaarts begrepen.”
Deze wijsheid van de Deense filosoof Søren Kierkegaard (1813-1855) heeft Diederik van Vleuten boven zijn bureau hangen. Om hem eraan te herinneren dat deze uitdagende tijden erom vragen zijn theatrale visie vol op de toekomst te richten. Of op zijn minst op het heden. 

Aan het verleden besteedde Diederik van Vleuten in drie bejubelde soloprogramma’s nu wel genoeg aandacht. Nederlands-Indië, de Eerste Wereldoorlog en Winston Churchill zijn geschiedenis. Vanaf nu gaat hij moedig voorwaarts! Of hij als stand-up historian daarin ook slaagt zal de toekomst uitwijzen. In zijn vierde solo neemt hij minstens anderhalf uur de tijd om het in ieder geval te proberen. Een ding is zeker: aan het eind van de avond zal de meesterverteller achterwaarts begrepen hebben waar zijn huidige aangrijpende verhaal over ging. Moedig Voorwaarts dus. Reserveer nu, want voor je het weet is het weer verleden tijd. 

 

NRC
Wederom opent Diederik van Vleuten zijn familiearchieven. Met een magistraal verteld en strak gecomponeerd verhaal toont hij hoe hardnekkig spoken uit het verleden kunnen zijn. Lees hier het hele artikel.