Martin Oudshoorn

Lebbis

De Ziel
wo 6 apr 20:15
Posthuis Theater, Heerenveen
Theaterzaal
6 apr
20:15
Kaarten

Over de voorstelling

Volgens onderzoek van de Amerikaans arts MacDougall zou de menselijke ziel 21,3 gram wegen. Lebbis vindt het weinig. Er is twijfel aan zijn onderzoek. Dat vindt Lebbis logisch. Het onderzoek is gedaan begin 20ste eeuw en daarna nooit herhaald. Lebbis snapt wel waarom. Toch wil hij het met u hebben over de ziel, wat het ook is.

Sta je op een mooie zomeravond, kan ook een winteravond zijn, als je maar buiten bent, naar de sterrenhemel te kijken. Dan weet je ogenblikkelijk; wij doen er totaal niet toe. Of wij er zijn of niet zijn is irrelevant. Als wij er niet toe doen, rest ons maar één ding. Doen Alsof. Doen alsof we er toe doen. En dat spelletje noemen we dan ‘leven’. Met die ziel van ons. En het mooie van doen alsof is, dat alles kan. We kunnen het spel helemaal zelf ontwerpen, de regels, de beloning, het begin en het einde.

Dus dat gaat Lebbis met u bespreken en wel op uiterst humoristische wijze. Want dat bent u van hem gewend en hij heeft daar zelf ook lol in. Dus welkom bij ‘Lebbis speelt De Ziel’. 

Uit de recensies

NRC
“Als geen ander kan Lebbis hypocrisie en leugenachtigheid op de korrel nemen en onverbloemde irritaties in een overtuigende en slimme formulering gieten. Het zijn vermakelijke en onderhoudende verhalen waarmee hij zijn publiek in de greep houdt.”

HET PAROOL
“Lebbis toont zich in nieuwe show een meester van de omdraaiing"

Als geen ander kan Lebbis hypocrisie en leugenachtigheid op de korrel nemen

NRC

Credits

Tekst en spel: Hans Sibbel.