Leo van Velzen

Conny Janssen Danst

Remake van HOME
wo 23 mrt 19:15 en 20:15
23 mrt
19:15 en 20:15

Over de voorstelling

Het gezelschap Conny Janssen Danst brengt in seizoen ‘21/’22 HOME terug op de planken, een dansvoorstelling over mensen die hun plek zoeken in de wereld en bij elkaar. Een remake, want met de coronapandemie op het netvlies krijgt het begrip ‘thuis’ een nieuwe lading en is de voorstelling misschien zelfs actueler dan ooit. HOME draait om de vraag wat ‘thuis’ betekent. Het is vaak meer dan stenen, meer dan een fysieke ruimte. Wat maakt dat je je thuis voelt, waar ben je thuis? Is het een plek, de mensen om je heen, of gaat het om een ‘sense of belonging’?

“Zoals vaker in mijn werk, gaat HOME over de mens in relatie tot de ander en hoe we ons verhouden tot die ander. Ik denk dat we zijn wie we zijn door, met, ondanks en dankzij die ander. Dat heeft zowel een persoonlijke als een sociale kant", zegt theatermaakster Conny Janssen zelf over haar voorstelling.

Naast een groot, avontuurlijk ensemble van dansers – jonge talenten en bekende gezichten – werkt Conny Janssen voor HOME met livemuziek en speciaal voor de voorstelling gecomponeerd werk van soundscape artist Michel Banabila en cellist Maarten Vos.

Over Conny Janssen

Conny Janssen presenteert pure dans die is ingekleurd met een menselijke touch. Janssen kiest ook nu voor dansers met een uitgesproken karakter die op het toneel staan als mensen van vlees en bloed. Breekbaar, strijdbaar en gepassioneerd. Motto van de choreograaf: in een wereld die steeds harder en onmenselijker wordt, moeten we ruimte maken voor persoonlijke verhalen. 

Uit de recensies

DE VOLKSKRANT  *****
‘...een intens troostrijke ervaring in een verwarrende tijd.’

THEATERKRANT.NL  ****
‘...fascinerend door de subtiliteit waarmee zij alle individuen tegelijkertijd laat schitteren binnen het geheel. […] De aandacht voor detail in Home is bewonderenswaardig en verrijkt de bewegingstaal. Die helderheid is een grote kracht.’

NRC HANDELSBLAD  ***
‘Uit al haar choreografieën spreekt mededogen voor de kwetsbare mens die in de chaos van het leven zoekt naar ankers, naar een plaats om veilig zichzelf te kunnen zijn, mét anderen.’

Credits

Choroegrafie: Conny Janssen. Dansers: Adi Amit, Maud Huizing, Tu Hoang, Yanaika Holle, Hiro Murata, Martijn Kappers, Mariko Shimoda, Remy Tilburg, Liza Wallerbosch e.a. Muziekcompositie: Michel Banabila en Maarten Vos. live uitgevoerd door Maarten Vos. Dramaturgie: Judith Wendel.