Studio Zakmes

A seat at the table

Black Sheep Can Fly
vr 18 mrt 20:15
Posthuis Theater, Heerenveen
Theaterzaal
18 mrt
20:15
Kaarten

Ontroerend, humoristisch en vlijmscherp portret van alledaags racisme.

Over de voorstelling

In 2019 beleefde A Seat at the Table een succesvolle theatertournee met uitverkochte zalen. De voorstelling werd door het Nederlands Theater Festival uitgeroepen tot één van de tien beste producties van dat jaar, genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs en bekroond met de Toneelschrijfprijs. Vanaf 2022 brengt Black Sheep Can Fly deze actuele en urgente voorstelling terug in de theaters.

De voorstelling is gemaakt tegen alledaags racisme en uitsluiting en is gebaseerd op eigen ervaringen met racisme. Ervaringen die soms zo absurd zijn, dat het lachwekkend is. Het sluipende en vaak onbewuste racisme, goedbedoeld of niet, zorgt ervoor dat er continu onderscheid wordt gemaakt op basis van uiterlijk en dat er keer op keer op keer wordt benadrukt dat je anders bent. 

Uit de recensies

NRC ★★★★★
“De kracht van deze voorstelling zit niet alleen in de confronterende verhalen, maar ook in de beeldende details, de veelheid van overwegingen en emoties, de rauwe liedjes van Amini en het gloedvolle, uitstekende acteren.” 

De Volkskrant ★★★★
“Pijnlijke, actuele voorbeelden van alledaags racisme in Nederland. Soms op humoristische toon, soms hard.”

De Groene Amsterdammer 
“A Seat at the Table neemt het publiek moeiteloos mee in een complex onderwerp maar verraadt de ernst van het thema nooit.”

Parool 
“De spelers maken theater op zijn krachtigst en kwetsbaarst. Het levert uiterst urgent en belangrijk theater op.”

Over Black Sheep Can Fly

Black Sheep Can Fly initieert, ontwikkelt en produceert verhalen met een menselijke en maatschappelijke urgentie die onderbelicht zijn in de kunst en cultuursector, maar wel degelijk onderdeel uitmaken van onze samenleving. De artistieke leiding is in handen van theatermaker, muzikant en schrijver Saman Amini en filmregisseur, theatermaker en schrijver Nima Mohaghegh, Christine de Jager is verantwoordelijk voor de zakelijke leiding. Eerdere theaterproducties als Samenloop van Omstandigheden (2017), In het Hol van de Leeuw (2018) en hun korte film A KISS (2018) zijn nationaal en internationaal verschillende keren onderscheiden.

Credits

Concept en tekst: Saman Amini, Nima Mohagegh i.s.m. Ward Kerremans, Yannick Jozefzoon en Werner Kolf. Regie en muziek: Saman Amini. Spel: Saman Amini, Anton de Bies, Quiah Shilue, Alwin Pulinckx. Producent: Black Sheep Can Fly in coproductie met Het Nationale Theater en Likeminds.