Malou van Breevoort

Paulien Cornelisse

Aanstalten
do 10 mrt 20:15
Posthuis Theater, Heerenveen
Theaterzaal
10 mrt
20:15
Kaarten

Hilarische anekdotes van een taalvirtuoos.

Over de voorstelling

"Zullen we maar eens aanstalten maken?", is een vraag die iedereen begrijpt, maar waar ‘aanstalten’ begint en eindigt, is volstrekt onduidelijk. We leven sowieso in onzekere tijden, waarbij onduidelijk is wanneer die ‘tijden' precies begonnen. Paulien Cornelisse vermoedt 50.000 jaar geleden, om drie uur ’s middags, want dat is het onzekerste moment van de dag. 

Het beste wat je kunt doen, vindt Paulien, is de onzekerheid accepteren, omarmen, erkennen, ‘facen’, en een plekje geven binnen je eigen wereldje. "Vaak weet je pas wat je wilt zeggen als je het al gezegd hebt", heeft vast iemand ooit wel eens gezegd. Hopelijk is ook na afloop nog steeds onzeker wat er nu eigenlijk is verteld. 

 NB Deze cabaretvoorstelling is ook geschikt voor mensen die wél veel zeker weten. 

Over Paulien Cornelisse

Paulien Cornelisse (Amsterda, 1976) maakt niet allen cabaretprogramma’s over taal, maar schrijft er ook over.‘Ze publiceerde enkele boekjes (o.a. 'Taal is zeg maar echt mijn ding’) en om de dag is haar '150-woorden column' te vinden op de voorpagina van De Volkskrant. Voor de VPRO TV maakte ze 'Tokidoki', een reisserie over Japan. 

Uit de recensies van de vorige voorstelling

Trouw **** 
“Cornelisse laat als vanouds haar prettig gekantelde blik vallen op alledaagse onbenulligheden die in haar universum grote proporties kunnen aannemen. (…) Hilarische anekdotes levert dat op.”

de Volkskrant **** 
“Het wordt allemaal overtuigend gebracht door Cornelisse, die inmiddels als een bedreven, energiek vertellende stand-upcomedian op het toneel staat en zelfs nog enkele bijzondere imitaties weggeeft, zoals een memorabele van een levensmoe koffiezetapparaat.”

Algemeen Dagblad **** 
“Ze is onovertroffen als ze speelt met haar specialiteit: de taal en de modieuze woorden en begrippen die het Nederlands teisteren.”