Corne van der Stelt

Tim Fransen

De mens en ik
do 17 feb 20:15
Posthuis Theater, Heerenveen
Theaterzaal
17 feb
20:15
Kaarten

Muzikaal, filosofisch, geëngageerd en ontzettend grappig.

Over de voorstelling

De mens is een hoogst eigenaardige diersoort. Een zoogdier, weliswaar. En een primaat. Maar wel een zoogdier dat zout en peper over zijn eten strooit. Een primaat die zijn tanden poetst en parkeergeld betaalt. Homo sapiens hebben we onszelf genoemd, oftewel: de wijze mens. Tim Fransen vraagt zich af of we misschien niet een al te hoge dunk hebben van onszelf. En of we ons wel altijd zo wijs gedragen als onze zelfgekozen naam suggereert.

Op komische wijze maakt hij ons deelgenoot van zijn worsteling met de mensheid, en zijn eigen gedwongen lidmaatschap daarvan.

Zijn eerste avondvullende voorstelling werd bekroond met de Neerlands Hoop. Voor zijn tweede voorstelling ontving Tim Fransen ­– als jongste cabaretier ooit – een Poelifinario. De jury schreef: ‘Tim Fransen bewijst andermaal zijn grote klasse als filosofisch cabaretier.’ Nu betreedt hij eindelijk de theaters met een derde programma.

Tim, Timberlicious, T-Bone zoals we hem kennen: muzikaal, filosofisch, geëngageerd, geobsedeerd met fallussen (en andere Latijnse woorden) en bovenal ontzettend grappig. 

Voor zijn tweede voorstelling ontving Tim Fransen – als jongste cabaretier ooit – een Poelifinario.

 

NRC
In De mens en ik probeert cabaretier en filosoof Tim Fransen de mensheid uit te leggen aan buitenaardse wezens. Lees hier het hele artikel.

Credits

Regie: Daniël Samkalden