FRISICANA III - The Originals

Gurbe Douwstra, Piter Wilkens en Marcel Smit
vr 28 jan 20:15
Posthuis Theater, Heerenveen
Theaterzaal
28 jan
20:15
Kaarten

Over de voorstelling

‘The originals’ is de titel die de Friese singer/songwriters Marcel Smit, Piter Wilkens en Gurbe Douwstra hebben gegeven aan hun derde Frisicana-voorstelling. Een verwijzing naar de originele liedjes die aan de basis staan van sommige van hun vertalingen, maar ook naar hun eigen origineel repertoire.

De drie ‘Friese troubadours’ hebben eerder al laten horen dat zij een grote voorliefde hebben voor het brede muziekgenre ‘Americana’, een vrijwel onuitputtelijke bron van mooie liedjes en ook nu weer zijn de heren er in geslaagd een aansprekende selectie te maken voor hun ‘Frisicana’. 

Met deze keer liedjes uit het repertoire van bijvoorbeeld the Highwaymen, een gerenommeerd gezelschap bestaande uit Johnny Cash, Willy Nelson, Kris Kristofferson en Waylon Jennings. Of Tim McGraw, Townes van Zandt en Greg Trooper. Maar ook een uitstapje naar een lied van de soulzanger Otis Redding is onderdeel van Frisicana III.

En zo wordt Frisicana III af en toe een feest van herkenning en zal soms de gedachte, ‘waar ken ik dit van?’ opkomen. Hoe dan ook weer een avondvullend programma vol met muzikale verrassingen.