Jeroen Lips en Peter Geluk

Queen Tributeband Crazy Little Things

Queen: The Story
do 27 jan 20:15
Posthuis Theater, Heerenveen
Theaterzaal
27 jan
20:15
Kaarten

Over de voorstelling

Dit jaar is het 30 jaar gelden dat Freddy Mercury (1946-1991) overleed. De Queen Tribute band Crazy Little Things brengt ‘Queen: The Story’. Verwacht geen opplaksnorren, stofzuigers of pruiken want deze zeven muzikanten gaan terug naar de essentie van de muziek van Queen. De band wil maar één ding en dat is de legendarische live-shows en de vintage sound van Queen in het theater tot leven brengen. “Een theatershow, gemaakt met het diepste respect voor wellicht de beste band uit de pop- en rockhistorie”, aldus muziekjournalist Jean-Paul Heck, tevens drummer van de band. Samen met Leo Blokhuis is hij initiatiefnemer van dit concert-optreden. Het theaterconcert werd gemaakt met medewerking van onder meer Epica-toetsenman Coen Janssen. Tijdens de show geeft de groep een volstrekt uniek kijkje in de muzikale keuken van deze legendarische Engelse band.

Jean-Paul Heck: "Als journalist en hoofdredacteur heb ik twee leden van Queen in de afgelopen 25 jaar meerdere keren gesproken. Daarbij werd al snel duidelijk dat zij niets hebben met Queen Tribute Bands die er op het podium precies zo uit willen zien als het originele Queen. Dat is de reden waarom we ons met Crazy Little Things volledig focussen op de songs en de sound van Queen.” Crazy Little Things bestaat uit zeven leden en volgens Heck is dat een groot pluspunt. "Daardoor zijn we in staat om de bombastische sound van Queen weg te zetten. Dat is ook precies wat wij gaan doen. Het is een echte rockshow waarin op een vileine manier veel elementen van oude Queen-shows hebben geïntegreerd. De focus tijdens de show is op de muziek gericht, maar ik wilde het graag larderen met mooie Queen-verhalen."

"Kijk, de hele Queen-geschiedenis hoeven we niet meer te vertellen, omdat bijna heel Nederland de succesvolle Queen-film 'Bohemian Rhapsody' al heeft gezien. Ik ben op zoek gegaan naar verhalen en anekdotes die minder bekend zijn. Maar het belangrijkste is dat de muziek van Queen in mijn DNA zit. Net zoals bij de andere leden van Crazy Little Things. In zanger Marijn Geluk hebben we een werkelijk fenomenale frontman die op geheel eigen wijs de songs vertolkt. Daarnaast speelt onze gitarist Jeroen Lips precies zoals Brian May. Op de kenmerkende Red Special gitaar en met een Engels muntstukje als plectrum. Wij zijn allemaal Queen-fans pur sang. En ja, dat hoor je volgens mij wel terug in de manier waarop wij het repertoire van deze geweldige band spelen.” 

Credits

Muzikanten: Jean-Paul Heck, Marijn Geluk, Marijn van den Branden, Jeroen Lips, Lars van Herel, Frank Dries en Debby Zimmermann. Regie: Jean-Paul Heck, Marijn Geluk. Regie-adviezen: Leo Blokhuis.