Florian Cats

Mads en Joop Wittermans | Tryater

Vader en zoon, 20 jaar later
do 3 nov 20:15
Posthuis Theater, Heerenveen
Theaterzaal
3 nov
20:15
Kaarten

Deze voorstelling is verplaatst van donderdag 9 december 2021.

Over de voorstelling

Twintig jaar geleden speelden Joop en Mads Wittermans Vader en Zoon. Nu staan ze weer samen op het toneel, maar er is het nodige veranderd! In de voorstelling van toen had pa last van een midlifecrisis en weigerde zoon, ondanks inspanningen van z’n vader, te voldoen aan de normen van de maatschappij. Anno 2021 hikt de zoon tegen een midlifecrisis aan en lijkt hij conformist te zijn geworden. Terwijl in vader de anarchist ontwaakt; hij zet zich af tegen alle regels die het ouder worden en de naderende dood met zich meebrengen. De rollen zijn dus volledig omgedraaid, of ligt het toch anders? 

Zes schrijvers (Bouke Oldenhof, Joeri Vos, Rob de Graaf, Marijke Schermer, Bodil de la Parra en Jan Veldman) schreven nieuwe teksten. Door Jan Veldman en regisseur Liesbeth Coltof zijn deze kunstig met elkaar vervlochten. Vader en Zoon is een spel tussen feit en fictie, toen en nu. Het is een geestige, ontroerende en soms pijnlijke theaterdialoog. Een hartstochtelijk gesprek over ouder worden, jarenlange patronen en elkaar los durven laten.

Vader en zoon is grotendeels Nederlandstalig met zo nu en dan Fries.

Leeuwarder Courant ****
"Hoe verschillend ook, je sluit beide mannen in het hart, zelfs al dansen ze van je weg in de slotscène." 

Friesch Dagblad
"Mooi om te zien hoe de twee acteurs aan het einde van de voorstelling in elkaars armen dansen en zo elkaar in evenwicht houden in wie ze werkelijk zijn." 

"Thema’s als liefde, botsingen, trots en loslaten kwamen voorbij. De teksten waren soms grappig en herkenbaar, dan weer ontroerend en af en toe pijnlijk, zoals dat in relaties gaat." 

Credits

Tekst: Bouke Oldenhof, Joeri Vos, Rob de Graaf, Marijke Schermer, Bodil de la Parra en Jan Veldman

Spel: Joop Wittermans, Mads Wittermans
Regie: Liesbeth Coltof
Dramaturgie: Jan Veldman
Vormgeving: Guus van Geffen
Kostuums: Mathilde van der Hoop

Vader en zoon is een co-productie van Tryater en Theater Producties Wittermans.