Florian Cats

Vader en zoon

Mads en Joop Wittermans | Tryater
do 3 nov 20:15
Posthuis Theater, Heerenveen
Theaterzaal
3 nov
20:15
Kaarten

Over de voorstelling

Twintig jaar geleden speelden Joop en Mads Wittermans 'Vader en Zoon'. Nu staan ze weer samen op het toneel als 'Vader en Zoon', maar er is het nodige veranderd. In de voorstelling van toen had pa last van een midlifecrisis en weigerde zoon, ondanks inspanningen van z’n vader, te voldoen aan de normen van de maatschappij. Anno 2022 hikt de zoon tegen een midlifecrisis aan en lijkt hij conformist te zijn geworden. Terwijl in vader de anarchist ontwaakt; hij zet zich af tegen alle regels die het ouder worden en de naderende dood met zich meebrengen. De rollen zijn dus volledig omgedraaid, of ligt het toch anders? 

Zes schrijvers (Bouke Oldenhof, Joeri Vos, Rob de Graaf, Marijke Schermer, Bodil de la Parra en Jan Veldman) schreven nieuwe teksten. Door Jan Veldman en regisseur Liesbeth Coltof zijn deze kunstig met elkaar vervlochten. 'Vader en Zoon' is een spel tussen feit en fictie, toen en nu. Het is een geestige, ontroerende en soms pijnlijke theaterdialoog. Een hartstochtelijk gesprek over ouder worden, jarenlange patronen en elkaar los durven laten.

De voorstelling is grotendeels Nederlandstalig met zo nu en dan Fries.

Uit de recensies

Leeuwarder Courant ****
"Hoe verschillend ook, je sluit beide mannen in het hart, zelfs al dansen ze van je weg in de slotscène." 

Friesch Dagblad
"Mooi om te zien hoe de twee acteurs aan het einde van de voorstelling in elkaars armen dansen en zo elkaar in evenwicht houden in wie ze werkelijk zijn (...) "Grappig en herkenbaar, dan weer ontroerend en af en toe pijnlijk, zoals dat in relaties gaat." 

Credits

Tekst: Bouke Oldenhof, Joeri Vos, Rob de Graaf, Marijke Schermer, Bodil de la Parra en Jan Veldman | Spel: Joop Wittermans, Mads Wittermans | Regie: Liesbeth Coltof | Dramaturgie: Jan Veldman | 'Vader en Zoon' is een co-productie van Tryater en Theater Producties Wittermans.