Tim Honnef

Wat Hij Nooit Vertelde
zo 20 mrt 15:00
Posthuis Theater, Heerenveen
Theaterzaal
20 mrt
15:00
Kaarten

Over Tim Honnef

Tim Honnef (Harlingen, 1990) is theatermaker, schrijver, presentator, organisator en dichter. Tim’s theatervoorstellingen kenmerken zich door een unieke mix van solotheater, interactie, poëzie en het gebruik van multimedia. In zijn voorstellingen wordt door Tim de grens tussen fictie, werkelijkheid en identiteit opgezocht, onderzocht en soms zelfs stiekem een beetje overschreden. Tim maakt graag gebruik van zijn alter ego Jonas Müller, al blijft Müller meestal achter de schermen.

In 2011 stond hij in de halve finale van het Amsterdam Studenten Cabaret Festival. Sinds 2014 gaat elke nieuwe voorstelling van Tim traditiegetrouw in premiére op het Edinburgh Festival Fringe, het grootste theaterzomerfestival ter wereld.. Van 2015 tot 2017 speelde hij daar de eerste drie shows in zijn Jonas Müller reeks. Deze reeks werd door de internationale pers in Edinburgh omschreven als intrigerend, curieus en (experimenteel) meta-theater. Tim zelf wordt liever gewoon een poëtische plaaggeest genoemd.

In 2019 ging Tim’s nieuwe voorstelling 'Wat Hij Nooit Vertelde' (The Things I Never Told You) in Edinburgh in premiére. Afgelopen jaar ging dit theaterfestival in Schotland vanzelfsprekend niet door, maar Tim speelt zijn 'Wat Hij Nooit Vertelde' wél in een select aantal theaters in eigen land. En gewoon in het Nederlands.

Over de voorstelling

In het huis op de hoek van onze oude straat woonde een oude man. De dag voordat hij stierf vond ik een kartonnen doos met zijn meest waardevolle bezittingen op mijn deurmat. Boeken, CD's, cassettes, dvd's en videobanden. Werk waar ik nog nooit van had gehoord gemaakt door mensen die voor mij onbekend waren. Ik wilde me erin verdiepen. Ik wilde er meer over leren. Maar dat bleek onmogelijk. Alles was onherleidbaar. Al het werk leek niet te bestaan....

'The Things I Never Told You' is een voorstelling over halve waarheden en hele leugens, identiteit, obsessie, medicatie, angst en de dingen die je achterlaat. Een voorstelling voorgelezen door een acteur die belooft dat geen woord gelogen zal zijn. Hopelijk maakt belofte geen schuld...

Credits

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door #balkonscénes van het Fonds voor de Podiumkunsten.