Pot, Baumgarten & Van Astenrode

Podium Terband
Podium Terband
zo 20 nov 15:00
Terbandster Tsjerke, Terband
Terbantster Tsjerke
20 nov
15:00
Kaarten

Voorverkoop via het Posthuis Theater is mogelijk TOT de vrijdag voor het concert. Daarna gaat de verkoop van kaarten via de Terbantster Tsjerke zelf. 

Over de voorstelling

Het trio, met Peter Pot, Philip Baumgarten en René van Astenrode, speelt een cross-over van volksmuziek en jazz. Muziek vol prachtige melodieën en heerlijke ritmes, die heel vertrouwd voelen en tegelijk heel bijzonder zijn.

Peter Pot behoort tot de top van de Nederlandse trekharmonicaspelers. De ‘trekzak’ is altijd hét instrument geweest op bruiloften en partijen, maar het was ook het ‘arme lui’s orgel’ en werd niet helemaal serieus genomen. Zoals Peter Pot erop speelt, verandert de trekzak echter in een subtiel en kunstzinnig instrument.

Philip Baumgarten (contrabas en basgitaar) heeft – naast de langdurige samenwerking met Peter Pot – altijd met veel enthousiasme jazz gespeeld. Zo kreeg de duo cd The Hurricane Sessions, die hij maakte met de Amerikaanse jazzsaxofonist Bob Anram, 4,5 van de 5 sterren in het toonaangevende Nederlandse jazz tijdschrift Jazzism.

René van Astenrode is een uitmuntende jazzdrummer en een graag geziene gast op jazz sessies. Hij levert nu ook prachtige compositorische bijdragen en arrangementen voor het repertoire. Uiteraard zal tijdens het concert veel aandacht worden besteed aan het nieuwe album dat in het voorjaar van 2022 uitkomt.