Ministerie van Beeld

King Lear

Fred Delfgaauw & Ida van Dril
do 12 mei 20:15
Posthuis Theater, Heerenveen
Theaterzaal
12 mei
20:15
Kaarten

Over de voorstelling

Theatermakers Fred Delfgaauw en Ida van Dril laten zich in hun nieuwe, gezamenlijke voorstelling inspireren door de eeuwenoude legende van King Lear. Niet voor niets is dit sprookjesachtige koningsdrama één van de indrukwekkendste toneelstukken van William Shakespeare.

En bovenal is het nog altijd akelig actueel. Waar de nar koning is, de blinde ziet en liefde voorwaardelijk is. De leugen regeert en alles wijkt voor macht. Wie heeft het hier eigenlijk voor het zeggen? De kinderen of de ouders? De leerling of de meester? De koning zegt: ‘Niets is wat het lijkt’. De nar: ‘Niets lijkt wat het is’.

Ga zitten en laat u verrassen door 'King Lear', in een vrijzinnige bewerking van Fred Delfgaauw en Ida van Dril.


 

Uit de recensies

NRC
"In de prettige sobere regie van Aus Greidanus sr. krijgt het technisch zeer knap uitgevoerde poppenspel alle ruimte. Banaliteit en poëzie gaan hand in hand, wat zowel erg geestige als ontroerende momenten oplevert."

Haarlems Dagblad
"Delfgaauw is een meester in het poppenspelen en Van Dril is zijn leerling, inmiddels een volleerde leerling. Zodra zij de prachtig gemaakte poppen laten spreken, gebeurt er wat bijzonders: ze komen echt tot leven."

Credits

Tekst en spel: Fred Delfgaauw en Ida van Dril. Regie: Aus Greidanus sr. Vormgeving: Kathelijne Monnens. Productie Studio Peer, Monique Masolijn